تاریخچه تابلو فلکس فیس در ایرانتابلو فلکس فیس از حدود سال ۱۳۷۵ وارد بازار ایــران شد و در آن زمان به نسبت دیگر تابلو های تبلیغاتی به لحاظ نور پردازی و تنوع جلوه های بصری در جایگاه بسیار خوبی قرار داشت.طرح های تابلو فلکس در ابتدا توسط استیکر ( Sticker ) یا برچسب در رنگ های مختلف بر روی متریال فلکسی چسبانده می شد. بدین ترتیب که پس از برش استیکر به اشکال مختلف، با کمی نمدار کردن متریال فلکسی (معمولاً بوسیله محلول آب و مایع ظرفشویی) ، استیکر ها را روی آن چسبیده میشد و بعلت نمدار بودن فلکس، استیکر ها براحتی بروی فلکسی قادر به جابجایی می بودند و در نهایت پس از مشخص شدن مکان دقیق استیکر، بوسیله کاردک پلاستیکی ،هوا و نم زیر استیکر خارج می شد و استیکر بخوبی روی فلکس می چسبید..قطعـاً در آن زمان بدست آوردن هارمونی مناسب برای طرح تابلو فلکس و پیاده سازی لوگو ها و علائم تجاری خاص بـا استیکر، کاری دشوار و هنری محسوب می شد.پس از آن، روش ساخت تابلو فلکسی بوسیله استیکر، با آمدن پرینتر های فلکس منسوخ شد و تصاویر واقعی و چاپ شده جایگزین طرح های اسـتـیـکـری ماقـبل خود شدند.. تابلو فلکسی یـا تابـلو فـلکس فـیس (Flex Face):(فلکسی نوع متـریال تابلوهای فلکس می باشد) بسیار پر کاربرد و مرقون به صرفه می باشد زیرا علاوه بر نورانی بودن تابلو های فلکسی، رویه فلکس آن براحتی قابل تعویض می باشد. می توان از این خصوصیت جهت تغییر طرح تابلو های فلکس پس از چند سال استفاده نمود و با این ایده هر چند سال با هزینه ای مناسب طرح تابلو های فلکسی فیس را بروز نمود.البته مسلماً تابلو های فلکسی مانند همه تابلو ها نیاز به سرویس سالیانه نیز خواهند داشت. بعنوان مثال سرویس مهتابی ها و تجهیزات روشنایی تابلو فلکسی که حتماً باید مورد توجه قرار گیرد. زیرا زمانی که برای واحد صنفی خود تابلو تبلیغاتی استفاده می کنیم؛ هریک از ما در زیبا سازی شهر نقش موثری ایفا می نماییم.از تابلو فلکسی می توان بعنوان تابلو سر درب ، تـابـلـو مغـازه و شرکت ها ، تبلیغات محیطی ، تابلو فروشگاه ها و در برخی بیلبورد ها استفاده نمود.
تفاوت بنر و فلکسی
در واقع یکی از تفاوت های عمده بنر و تابلو فلکس ، توانایی عبور نور از جنس فلکس می باشد کهبنر به لحاظ ساختاری دارای این خصوصیت نیست..در نتیجه برای تابلوهایی که نیازی به نور از پشت یا بکلایت ندارند, بنر انتخاب مناسبی خواهد بود و توسط پرژکتور میتوان نور مورد نیاز بنر را محیـا نمود.
نوع دستگاه چاپ نيز در بالا بودن كيفيت چاپ نقش بسیار مهمی دارد ، به اين معنی كه اگر شما برای چاپ خود از بنر كُره ای استفاده كنيد ولی دستگاهی كه با آن چاپ ميكنيد دارای كيفيت پايين چاپ باشد ، كار شما از كيفيت بالايی برخوردار نخواهد بود.
در نظر داشته باشید که فلکسی معمولا کمی تیره تر از بنر چاپ میشود ، دلیلش هم به خاطر وجود لامپ مهتابی داخل تابلو است ، چنانچه فلکسی مانند بنر چاپ شود در طول شب که مهتابی داخل تابلو روشن میشود کار چاپ شده شما تا حد زیادی بی حال و بی رنگ و رو خواهد شد.
جزئیات و مشخصات تابلو فلکسی
کـشور های تولیـد کننده متریـال فلکس یا فلکسی (Flex – FLEXI) ؛ کشورهای چـیـن و کـُره می باشند. از بهترین انواع روکش تابلو فلکس نوع کره ای آن می باشد. انواع چينی فلکسی ها معمولا ۱۸ اُنس و نوع كُره ای آن ۲۰ اُنس مي باشد ، در واقع متريال فلكسی به جنسی اطلاق مي شود كه نــور را از خود عبور مي دهد در حالی كهبنر قابلیت عبور نور را ندارد و معمولا نور از جلو بوسیله پرژکتـور به آن تـابیده مي شود.یکی از مزایای تابلو های فلکسی مقاومت در برابر نور آفتاب و گرمای شدید می باشد که همین آیتم باعث شده تابلو فلکس در تمام مناطق و شرایط جوی مورد استفاده و محبوب باشد.
ساخت تابلو فلکسی
جهت تامین روشنایی تابلو فلکسی ازلامپ های فلوروسنت (مهتابی) استفاده می گردد و گزینه بسیار مناسبی برای جای گزینی تابلوهای نوع قاب پلاستیک می باشد.روکش تابلو فلکس را غالباً به سه طریق سپــری و لــولائی و پرچــی بر روی تابلو نصب می نمایند. نور استاندارد و مناسب برای پشت تابلو فلکس در ازای هر ۳۰ و ۳۵ سانتیمتر یک عدد لامپ مهتابی است. ارتفاع یک مهتابی بـزرگ ۱۲۰ سانتیمتر و یک مهتابی کوچک ۶۰ سانـتیـمتر می باشد. البته برای کاهش هزینه ساخت و انرژی می توان از پرژکتور ال ای دی (نور پردازی از جلو) یا ال ای دیهای لقمه ای برای کاهش انرژی نیز استفاده کرد.
مراحل ساخت تابلو فلکسی
به طور کلی اینگونه تابلو ها به ۴ صورت ساخته می شوند:
۱- طراحی تابلو که توسط طراحان گرافیکی و بیشتر توسط نرم افزار فتوشاپ صورت می گیرد.
۲- چاپ طرح بر روی متریال فلکسی که توسط دستگاههای چاپ out door صورت می گیرد.
۳- درست کردن قاب پروفیلی که فلکسی بر روی آن نصب می شود.
۴- مرحله نور پردازی : به سه طریق نصب مهتابی بروی ورقهای گالوانیزه که اصطلاحا سینی مهتابی گفته میشود و بصورت کشوئی در قاب پروفیلی قرار میگیرد یا نصب پرژکتور بر روی کار یا نصب ال ای دی در پشت کار صورت میگیرد. در صورتی که نور پردازی از روی فلکسی صورت گیرد، می توان عمق تابلو را به ۳ یا ۷ سانتی متر کاهش داد و هم می توان بجای فلکس از بنر با انس بالا (۱۳ انس)استفاده نمود.